De richting Apotheekassistent is een technische éénjarige Se-n-Se (secundair na secundair) opleiding die je kan volgen na het 6de middelbaar op onze secundaire school Campus Rozenberg te Mol.
Diploma en mogelijkheden
Als je deze eenjarige opleiding met succes beëindigt, ontvang je het diploma van Apotheekassistent. Hiermee kan je in een openbare apotheek of in een ziekenhuisapotheek gaan werken.
In deze richting heb je een grote component wetenschappen en daarnaast ook een aantal specifieke apotheekvakken.
Wetenschappen
Wetenschappen zijn een belangrijk onderdeel van deze richting en zeker ook nodig ter ondersteuning van een aantal apotheekvakken. Je krijgt de wetenschappen chemie, biologie en fysica. Je moet dus zeker interesse hebben in deze wetenschappen en een zekere voorkennis van chemie is noodzakelijk. We hebben een herhalingscursus van chemie die je bij inschrijving meekrijgt, om je kennis alvast even op te frissen.
Apotheekvakken
De specifieke apotheekvakken zijn geneesmiddelenleer, farmaceutische technologie, parafarmacie (cosmetologie en voedingsleer), tarificatie & wetgeving, farmaceutische plantkunde en toxicologie. Daarnaast is een belangrijk onderdeel ook de stage.
Wil je weten wat deze vakken inhouden? Lees dan hier verder.
Klassamenstelling
Als je voor deze richting kiest, zit je met maximum 16 leerlingen in de klas. Dit is zo omdat onze labo’s niet voorzien zijn voor meer dan 16 leerlingen. Schrijf je dus ook tijdig in als je interesse zou hebben voor deze opleiding!
Leerkrachtenteam
Wij hebben een ijzersterk leerkrachtenteam in onze school. In deze richting geven drie apothekers les die naast de schooluren ook nog in de praktijk staan. Zij zijn, naast de apotheekvakken, ook verantwoordelijk voor de stagebegeleiding van de leerlingen.
Examens
Net zoals in het middelbaar wordt er in deze richting ook gewerkt met dagelijks werk en examens. Omdat het, zeker het eerste semester, zeer veel nieuwe leerstof is, werken we met verschillende evaluatiemomenten. Zo zijn er voor de hoofdvakken (Geneesmiddelenleer, Farmaceutische Technieken en Parafarmacie) examens in november, januari en juni. Voor de andere vakken is dit in december en juni. Op die manier wordt de hoeveelheid wat gespreid en wordt ook alles voor de aanvang van de stage (februari) nog eens grondig gestudeerd.