Getuigenis Lenny

Aangezien ik al sinds het 1ste middelbaar op de Rozenberg naar school ging, had ik al vrij snel gehoord over de richting farmaceutisch-technisch assistent. Toen het eindelijk zover was, keek ik er dan ook enorm hard naar uit om deze richting te kunnen volgen. De richting is heel specifiek gericht op de job van farmaceutisch-technisch assistent en omdat we al in het eerste jaar stage moesten doen, konden we de theorie ook snel omzetten in de praktijk.

De stage in het ziekenhuis of in de gewone apotheek was een groot verschil, maar beide wel leuk om te doen – al ging mijn voorkeur toch uit naar de gewone apotheek. 🙂 Tijdens de opleiding leer je meer dan enkel medicatie maken en afleveren aan patiënten. Je leert er ook advies geven en mensen geruststellen al ze bepaalde problemen hebben.

Na de opleiding kon ik onmiddellijk aan de slag in apotheek De soef in Balen, waar ik op dit moment nog steeds werk. Doordat ik niet voltijds in de apotheek werk, ben ik nog avondschool gaan volgen in de richting schoonheidszorg en achteraf nog allround make-up artist. Hierin ben ik sinds een paar maanden mijn eigen zaak gestart. 🙂

Deze bijkomende opleidingen hebben ook veel voordeel voor de apotheek, zo kunnen we de patiënten toch nog net dat ietsje extra raad geven over verzorgingsproducten en kunnen we op regelmatige basis zelf make-up workshops geven.

Doordat er een grote afwisseling is in de apotheek blijft de job leuk om te doen want geen enkele dag is hetzelfde.

 

 

Advertentie