Getuigenis Stefanie

Stefanie

In 2004 ben ik gestart aan de richting FTA op de Rozenberg in Mol. Vooraf had ik Techniek-Wetenschappen gedaan in Lommel, maar aangezien ik bang was dat de wiskunde te zwaar ging worden, ben ik overgeschakeld.

Helemaal alleen vertrok ik met de bus naar deze nieuwe school, maar al snel merkte ik dat er toch wat bekende gezichten waren uit mijn regio.

Ik heb de richting gekozen omdat ik graag wetenschappen deed, het beroep me erg interesseerde en omdat ik zekerheid zou hebben op een goed diploma met werkzekerheid, mocht het verder studeren niet gelukt zijn.

Apotheekassistent is bovendien een richting met nog een erg brede waaier aan doorgroeimogelijkheden dankzij de goede basis op vlak van Chemie, Fysica en Biologie. Door de stages in de apotheek en de ziekenhuisapotheek leer je de theorie in praktijk omzetten, maar ook contacten leggen en attitudes aannemen zoals in het dagelijkse leven vaak aan bod komen.

Stefanie Peeters

Mijn kinderdroom was echter om leerkracht Lager Onderwijs te worden. Helemaal iets anders dan deze richting, maar dankzij de stimulatie van leerkrachten, het echt moeten van buiten leren van de verschillende theorievakken en het sociaal contact met mensen in de apotheek, heb ik nooit een herexamen gehad in mijn verdere opleiding. Ik zou deze richting dus ook onmiddellijk opnieuw doen.

Advertentie