Toekomstmogelijkheden

  • Je kan gaan werken in een openbare apotheek (officina): als assistent(e) heb je een uitgebreid takenpakket: geneesmiddelen wegzetten, bereidingen maken, patiënten bedienen aan de balie, administratief werk, … Kortom, een gevarieerde job in een aangename werkomgeving.
  • Je kan gaan werken in een ziekenhuisapotheek: als assistent werk je mee aan de distributie (verdeling) van geneesmiddelen per patiënt. Je komt weinig/niet in contact met de patiënt maar wel met verpleegkundigen en ander ziekenhuispersoneel. Je werkt in een dynamische en flexibele omgeving met veel collega’s. Je krijgt de mogelijkheid tot interne opleidingen (bijvoorbeeld de bereiding van chemotherapeutica).

Dit zijn de twee voornaamste terwerkstellingsplaatsen. Er zijn echter ook andere mogelijkheden: werken als vertegenwoordiger bij een farmaceutisch bedrijf, in een farmaceutische groothandel, …

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om verder te studeren. Vooral de richting FTA beschouwen we als een doorstroomrichting naar het hoger onderwijs. Lees meer.

Advertentie